1- Sütü buzdolabında muhafaza ederken kapalı bir kapta veya orijinal ambalajında muhafaza ediniz.
2- Süt, derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir. Oda sıcaklığında uzun süre bekletilmemelidir.
3- Pastörize veya UHT sütlerin evlerde tekrar kaynatılmasına gerek yoktur. İstenirse 45-50°C ye kadar ısıtılabilir.
4- Sütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz.
5- Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir
6- Ne kadar içerseniz için süt faydalıdır ama ideali günde 1 bardaktır.
7- 3 bardak süt ise kalsiyum ihtiyacınızın %100’ünü karşıladığı gibi, D vitamini ihtiyacınızın %75’ini karşılar ve yüksek kalitede protein, potasyum, fosfor, A vitamini ve B12 vitamini de almanızı sağlar.